Omscholing IT

Tilburg en/of eigen regio
Vast, Detachering / Interim, Stage / Afstuderen

Ben jij degene naar wie vrienden, familie en buren komen als een computer het niet doet?
Kun je door (fysieke) problemen jouw eerdere functie niet meer uitvoeren?
Zou jij willen werken in IT, maar is dat er nog niet van gekomen? Waar begin je dan?

Het is lastig om ongeschoold aan het werk te komen in de IT-sector, maar edulinx kan je helpen bij deze start. Daar is genoeg technisch en werk in te vinden waarin je in contact komt met mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken! We richten ons op de IT-vacatures die wij open hebben staan in jouw regio. We hebben een groot netwerk in Nederland en België.

Bedrijfsomschrijving

Wat is edulinx?
edulinx is een informele en mensgerichte IT-opleidingsorganisatie. Wij certificeren IT-werkzoekenden, zodat zij aansluiten op onze IT-vacatures. Met ons zusterbedrijf itlinx detacheren we onze IT-talenten. We zijn gevestigd in het mooie oude centrum van Tilburg, in de Stationsstraat. Makkelijk bereikbaar met het OV en genoeg eigen gratis parkeerplaatsen voor de deur!

Hoe werken wij?
Wij werken samen met UWV en gemeentes om het IT-omscholingstraject aan te kunnen bieden, zodat je vanuit een uitkeringssituatie een terugkeer kan maken in de arbeidsmarkt in de sector waar jouw passie ligt. IT is een erg kansrijk beroep met veel vacatures, daarom zijn er veel mogelijkheden.

Functieomschrijving

Hoe ziet de opleiding eruit?
We houden de studentgroepen bewust klein, zodat we de persoonlijke begeleiding kunnen garanderen en je op ieder moment in kunt stromen. Je kunt in deze groep ook met elkaar sparren, zodat je samen leert en van elkaar kunt leren. Doordat je in dezelfde ruimte studeert met de andere studenten en de Opleidingscoördinatoren van edulinx, kun je eenvoudig en snel jouw vragen stellen.

Wat leer je in de opleiding?
Wij richten ons met name op hardware support, omdat we daar de meeste vacatures in hebben. Het starten in een IT-functie is natuurlijk het einddoel. Verschillende ervaringsdeskundigen komen over hun specialisme in IT vertellen, zoals een Systeembeheerder of IT Support Medewerker. Hierbij kun je denken aan kennis maken met IT-begrippen, Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Windows 10, een servicedesk, ticketregistratiesystemen, netwerken, hardware, ITIL, security, CISO, SCRUM, Agile en Kanban. Ook gaan we op bedrijfsbezoeken aan verschillende datacenters, om een beter beeld te krijgen van de cloud naast alle IT-theorie.

Jouw profiel + functie-eisen

Wanneer past deze omscholing bij jou?
 Je bent technisch handig en vindt het leuk om thuis met jouw eigen IT bezig te zijn
 Je kunt mensen in het Nederlands te woord staan en Engelse teksten lezen
 Je bent in staat om zelfstandig te studeren en aan het werk te gaan, je komt op tijd en kan jezelf netjes presenteren
 Jouw salarisverwachting is €2375,- bruto per maand op basis van 40 werkuren per week
 Je bent 40 uur per week beschikbaar
 Je beschikt over een rijbewijs en bent bereid om maximaal een uur te reizen naar jouw baan

Het aanbod

Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding duurt 6 maanden. Naast de klassikale lessen neem je tijdens de eerste 2 maanden alle theorie zelfstandig door op onze trainingslocatie in Tilburg, om je voor te bereiden op de examens. Op dinsdag, woensdag en donderdag studeer je op de trainingslocatie, op maandag en vrijdag studeer je vanuit huis. Iedereen studeert op zijn/haar eigen tempo, dat werkt fijn! Ook mag je elke dag meelunchen met onze dagelijks verzorgde lunch op de trainingslocatie, dus geen boterhammen smeren in de vroege ochtend! Je gaat aan de slag met ITIL Foundation V4, om IT-processen te leren kennen. Technische kennis doe je op met de certificering in Microsoft 365. Hier leer je over de cloud, software, beveiliging en privacy.
De laatste 4 maanden ga je jouw eerste werkervaringen opdoen op een echte IT-afdeling. Als je wilt, ontvang je op dat moment een leaseauto met tankpas van ons. En als het nodig is krijg je van ons extra tijd om naast jouw praktijkervaring in de leeromgeving jezelf voor te blijven bereiden op examens.

Wat gebeurt er na de opleiding?
We gaan naast de technische inhoud ook aan de slag met sociale vaardigheden. Denk hierbij aan onze sollicitatietraining, het opstellen van een nieuw passend cv/LinkedIn profiel, oefenen van gespreksvaardigheden en werknemersvaardigheden.
Na de opleiding houdt onze begeleiding niet op. Je treedt in dienst bij itlinx met een tijdelijke overeenkomst en vervolgens een vaste overeenkomst voor onbepaalde tijd. Je gaat aan de slag als Servicedesk Medewerker, Werkplekbeheerder, ICT Helpdeskmedewerker, Migratie Engineer, IT Engineer, 1e en/of 2e Lijns Support Medewerker of Uitrolmedewerker. Je krijgt een eigen Fieldmanager als vast aanspreekpunt. Ook daarna kun je officiële certificaten blijven behalen en groeien in functies (zoals Werkplekbeheerder, Systeembeheerder, Netwerkbeheerder, etc.) en salaris. Hierbij houden we rekening met jouw persoonlijke wensen.

Solliciteren?

Solliciteer direct op de functie Omscholing IT. Solliciteren
Wil je direct contact met een van onze recruiters? Bel dan met:

Eefje de Wit

06 – 2117 4982

Wij hebben je heel wat te bieden

Werken bij itlinx betekent werken bij een dynamische organisatie. Ben je student, junior of heb je al flink wat jaren ervaring? Bij itlinx stimuleren wij je continu om het beste uit jezelf te halen. De projecten bij onze opdrachtgevers zijn uitdagend en divers. Wij stimuleren eigen initiatief en bieden je voldoende ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden via ons ‘zusje’ edulinx. Ben je ambitieus en leergierig dan maken wij graag kennis.